| מחבר |
הודעה |
|
msphoto
|
נושא ההודעה: מצטרף לפורום - עזרה בהעמדת מערך תאורה פורסם: ד' פברואר 03, 2010 2:18 am |
|
 |
| משתמש חדש |
 |
|
|
היי לכולם.
אני בא מתחום הוידאו באירועים אבל מצלם סטילס כתחביב הרבה זמן (חלקכם מכירים אותי מפורומים אחרים)
אני מוצא סיפוק גדול יותר בסטילס מוידאו, ומפתח את הצד הזה לאט ובהתמדה.
יוצא לי לצלם פה ושם באירועים קטנים של המשפחה וכד' ולאחרונה אני מרחיב את מלאי האביזרים הטכניים ע''מ לשלוט טוב יותר בתוצאות.
אשמח להחכים מנסיונכם לגבי העמדת מערכי תאורה (בהנחה שאין לי עדיין ציוד מלא) ולשמוע חוות דעת על תמונות שצילמתי באירועים מזדמנים.
ציוד הצילום שלי כרגע: (חלק קטן מהציוד בדרכו אלי מחו''ל)
מצלמה: Canon 400D (החלטתי על קניית מצלמה נוספת -Canon 50D ואני ממתין למצוא מישהו שמגיע מארה''ב בכדי שיעביר לי אותה לארץ, אשמח לסיוע גם בזה..)
עדשה: Canon 17-85mm f/4-5.6 IS USM (קניתי עדשה נוספת - Canon 24-70mm f/2.8 USM ואני ממתין לאספקת המוצר, יש כרגע בעיות עם הספק - קרט)
פלאש: Canon EX430
פלאש Yinyan סיני פשוט (פלאש 'הוט שואו' בסיסי)
פלאש סיני 180W כולל כוורת ודלתות
2 פלאשים סיניים 300W - כוורת ודלתות לאחד מהם
6 חצובות תאורה (2.80) (2 מתוכם אמורות לשמש כבסיס למחזיק רקע שטרם קניתי)
3 מטריות לבנות גדולות
1 מטריה לבנה קטנה
1 מטריה שחור / כסוף קטנה
סט משדר ו4 מקלטים סיני פשוט
אין לי נסיון בסידור מערכי תאורה, מלבד מה שאני מנסה ללמוד ב'שיעורי בית' שאני מצלם בבית ובאירועים קטנים מזדמנים.
אני שם לב שאין הרבה תנועה בפורום, אני מקווה שזה לא ישאיר את האשכול הזה מיותם..
תודה.
|
|
 |
|
 |
|
msphoto
|
נושא ההודעה: Re: מצטרף לפורום - עזרה בהעמדת מערך תאורה פורסם: ד' פברואר 03, 2010 2:27 am |
|
 |
| משתמש חדש |
 |
|
|
תמונה במערך תאורה בסיסי של EX430 מימין למצלמה על חצובה ומטריה לבנה, פלאש Yinyan סיני בסיסי (GN28 בכוח מלא) משמאל על חצובה ומטריה לבנה. תקשורת ע''י משדר על המצלמה ו2 מקלטים על הפלאשים.
תריס צמצם ורגישות ידניים בלבד
| קבצים מצורפים: |

תמונה 022.jpg [ 279.88 KiB | נצפה 14 פעמים ]
נתוני אקסיף
בתאריך: ה' נובמבר 05, 2009 3:00 am
אורך מוקד: 59 mm
מהירות: 1/160 Sec
צמצם: F/7.1
רגישות: 400
איזון לובן: אוטומטי
פלאש: Flash did not fire, compulsory flash mode
דגם: Canon EOS DIGITAL REBEL XTi
מצב צילום: ידני
חשיפה: 0 EV
מדידת אור: Pattern
|
|
|
 |
|
 |
|
צל99
|
נושא ההודעה: Re: מצטרף לפורום - עזרה בהעמדת מערך תאורה פורסם: ד' פברואר 03, 2010 10:06 am |
|
|
|
ברוכים הבאים. כמו בהרבה דברים אחרים. אין רצפטים יש עקרונות.
אתה אמור בכל אולם ואולם לראות מה הגודל? מה הזויות האפשריות? מה המגבלות הטכניות? מה התאורה במקום? האם היא מספקת +- לרקע ואתה צריך רק תוספת קטנה? האם היא חלשה מאוד ואתה בונה רק על התאורה שלך? על איזה רגישות וצמצמים אתה בוחר לעבוד? האם הצבעים מזעזעים ואתה רוצה להעלים אותם? ומאידך לבחור מה אתה רוצה להאיר, תאורה צידית לנושא? תאורה עיקרית מצד אחד ומשלימה מצד שני? לתת לפלאש על המצלמה להאיר את הנושא ובתאורה ההיקפית רק את הרקע? כמובן שיש הבדלים בין תמונות סטודיו או אנשים, לחופה ולרקודים.
ובשקלול כל הפרמטרים לבנות את מה שאת רוצה.
_________________ "הבחירות שלנו הן שמגלות מי אנחנו באמת, הרבה יותר מאשר היכולות שלנו" (אלבוס דמבלדור)
|
|
 |
|
 |
|
msphoto
|
נושא ההודעה: Re: מצטרף לפורום - עזרה בהעמדת מערך תאורה פורסם: ד' פברואר 03, 2010 12:30 pm |
|
 |
| משתמש חדש |
 |
|
|
אור אחורי בסטודיו באירועים
ע''מ לקבל את הארת השיער / הפרדת האובייקט מהרקע - היכן מומלץ למקם את הפלאש או הפלאשים האחוריים?
אם למשל אני משתמש ב2 פלאשים 300W עם מטריות לבנות משתי צידי הצלם, נשארו לי פלאש 180W פלאש המצלמה EX430 ופלאש הוט שו פרימיטיבי. כדאי לשים את ה180W בפינה הימנית של הרקע (עם כוורת / דלתות או בלי) מכוון לאובייקט ופלאש הוט שו בפינה השמאלית כנ''ל
או שיש סידור אחר מומלץ יותר
כמו''כ מהי חלוקת יחס העוצמה המשוער בין הפלאשים? האחוריים צריכים להיות חלשים יותר או לא?
|
|
 |
|
 |
|
-mAoz-
|
נושא ההודעה: Re: מצטרף לפורום - עזרה בהעמדת מערך תאורה פורסם: ד' פברואר 03, 2010 4:47 pm |
|
 |
| משתמש |
 |
הצטרף: א' יולי 06, 2008 8:34 pm הודעות: 279 מיקום: טירת כרמל/ירושלים
|
msphoto כתב: אור אחורי בסטודיו באירועים
ע''מ לקבל את הארת השיער / הפרדת האובייקט מהרקע - היכן מומלץ למקם את הפלאש או הפלאשים האחוריים?
אם למשל אני משתמש ב2 פלאשים 300W עם מטריות לבנות משתי צידי הצלם, נשארו לי פלאש 180W פלאש המצלמה EX430 ופלאש הוט שו פרימיטיבי. כדאי לשים את ה180W בפינה הימנית של הרקע (עם כוורת / דלתות או בלי) מכוון לאובייקט ופלאש הוט שו בפינה השמאלית כנ''ל
כמו''כ מהי חלוקת יחס העוצמה המשוער בין הפלאשים? האחוריים צריכים להיות חלשים יותר או לא? כפי שאמר צבי, סידור התאורה משתנה בהתאם למקום ולצרכים, אז אני אתיחס רק לתמונה שצירפת. לטעמי, שני פלאשים משני צידי הצלם, בעוצמה דומה, יוצרים תאורה אחידה ומשעממת מדי. הייתי מוריד את העוצמה של אחד הפלאשים (במקרה ספציפי זה - השמאלי), כך שיהיה מקור אור ראשי אחד, הפלאש השני (המוחלש) כאור משלים ומוסיף פלאש שלישי מאחור ליצירת קונטור. בצורה זו תתקבל תאורה יותר תלד מימדית ובעלת עומק.
_________________ Konica Minolta Dynax 7D Minolta Dynax 5 Tamron AF 17-50 f/2.8 Minolta AF 24-105 f/3.5-4.5 Minolta AF 50 f/1.7 Minolta AF 70-210 f/4 Minolta 5600HS Program Flash
|
|
 |
|
 |
|
רבקה
|
נושא ההודעה: Re: מצטרף לפורום - עזרה בהעמדת מערך תאורה פורסם: ד' פברואר 03, 2010 5:40 pm |
|
 |
| משתמש חדש |
 |
|
-mAoz- כתב: msphoto כתב: אור אחורי בסטודיו באירועים
כמו''כ מהי חלוקת יחס העוצמה המשוער בין הפלאשים? האחוריים צריכים להיות חלשים יותר או לא? כפי שאמר צבי, סידור התאורה משתנה בהתאם למקום ולצרכים, אז אני אתיחס רק לתמונה שצירפת. לטעמי, שני פלאשים משני צידי הצלם, בעוצמה דומה, יוצרים תאורה אחידה ומשעממת מדי. הייתי מוריד את העוצמה של אחד הפלאשים (במקרה ספציפי זה - השמאלי), כך שיהיה מקור אור ראשי אחד, הפלאש השני (המוחלש) כאור משלים ומוסיף פלאש שלישי מאחור ליצירת קונטור. בצורה זו תתקבל תאורה יותר תלד מימדית ובעלת עומק. ואם אנחנו כבר פה: במקרים כאלה אתם מצלמים את כל התמונות כשמצולם פונה לכיוון הפלאש החזק יותר (או מסתכל קדימה), נכון? כי אם הוא מסתכל לפלאש המוחלש זה פחות יפה לדעת רוב האנשים... זה קצת מגביל זוויות, לא?
|
|
 |
|
 |
|
mikiwe
|
נושא ההודעה: Re: מצטרף לפורום - עזרה בהעמדת מערך תאורה פורסם: ד' פברואר 03, 2010 7:13 pm |
|
הצטרף: א' יולי 06, 2008 7:36 pm הודעות: 1014 מיקום: אזור י-ם
|
רבקה כתב: [
ואם אנחנו כבר פה: במקרים כאלה אתם מצלמים את כל התמונות כשמצולם פונה לכיוון הפלאש החזק יותר (או מסתכל קדימה), נכון? כי אם הוא מסתכל לפלאש המוחלש זה פחות יפה לדעת רוב האנשים... זה קצת מגביל זוויות, לא? מה הכוונה ב"מגביל זווית"? לא הצלחתי בדיוק להבין למה את מתכוונת.
_________________ להוציא את המקסימום מהמינימום..
|
|
 |
|
 |
|
msphoto
|
נושא ההודעה: Re: מצטרף לפורום - עזרה בהעמדת מערך תאורה פורסם: ד' פברואר 03, 2010 9:33 pm |
|
 |
| משתמש חדש |
 |
|
mikiwe כתב: רבקה כתב: [
ואם אנחנו כבר פה: במקרים כאלה אתם מצלמים את כל התמונות כשמצולם פונה לכיוון הפלאש החזק יותר (או מסתכל קדימה), נכון? כי אם הוא מסתכל לפלאש המוחלש זה פחות יפה לדעת רוב האנשים... זה קצת מגביל זוויות, לא? מה הכוונה ב"מגביל זווית"? לא הצלחתי בדיוק להבין למה את מתכוונת. היא מתכוונת שזה מגביל בגלל שאם למשל אתה רוצה שבתמונה אחת הפנים יפנו ימינה ובשניה שמאלה - אתה צריך לשנות את עוצמות הפלאשים בהתאם לכיוון וכיון וברוב המקרים לא נוגעים בפלאשים במהלך הסטודיו (אחרי שהם כבר מכוונים ומסודרים) אתה מוגבל רק לזויות מסוימות שלא דורשות שינוי בפלאשים.
|
|
 |
|
 |
|
-mAoz-
|
נושא ההודעה: Re: מצטרף לפורום - עזרה בהעמדת מערך תאורה פורסם: ד' פברואר 03, 2010 10:01 pm |
|
 |
| משתמש |
 |
הצטרף: א' יולי 06, 2008 8:34 pm הודעות: 279 מיקום: טירת כרמל/ירושלים
|
אני לא חושב שהפנים חייבות להיות כלפי הפלאש הראשי. אפשר לקבל תוצאות מצוינות גם כשמקור האור הראשי מאיר את הפנים מהצד, כל עוד הוא לא יותר מדי בצד אלא "רואה" את שתי עיני המצולם. ראיתי פעם דוגמא מוצלחת לזה אבל אני לא זוכר איפה (זה הובא בהקשר של הימנעות מהשתקפות הפלאש במשקפי המצולם), אז מצאתי דוגמאות דומות, אם כי לא מושלמות, בגוגל.  כאן למשל, פני המצולמת מוטות מעט (אולי מעט מדי) בכיוון המנוגד לפלאש, וזה בלי מילוי משמאל.  בצילום המשפחה החביב הזה יש מקור אור ראשי מימין ומילוי משמאל, כאשר פני הילד שמשמאל פונות לאור הראשי ואילו פני הילדה מימין פונות לצד השני.  ואם כבר, אז נלך ישר למקור - רמברנדט (בפורטרט עצמי). זו אולי דוגמא מעט קיצונית, אבל אם רמברנדט היה צייר חתונות, הוא בטח היה מוסיף מילוי מימין. 
_________________ Konica Minolta Dynax 7D Minolta Dynax 5 Tamron AF 17-50 f/2.8 Minolta AF 24-105 f/3.5-4.5 Minolta AF 50 f/1.7 Minolta AF 70-210 f/4 Minolta 5600HS Program Flash
|
|
 |
|
 |
|
yitzy
|
נושא ההודעה: Re: מצטרף לפורום - עזרה בהעמדת מערך תאורה פורסם: ד' פברואר 03, 2010 10:45 pm |
|
הצטרף: ד' יולי 09, 2008 9:58 am הודעות: 289 מיקום: ירושלים
|
א"א ללמוד את כל תורת התאורה על רגל אחת ההמלצה הכי טובה שלי זה להצטרף לצלם אירועים טוב (עוזר צלם אן צלם שני) וללמוד ממנו בנוסף, אפשר לקרוא על תאורה ב strobist ( או בעברית) אני גם מאד ממליץ על הספר light science and magic ...למדתי (ועדיין לומד) ממנו המון מעוז - אתה מתייחס ל broad lighting (תאורה 'רגילה') ו short lighting (תאורה כמו בדוגמאות שהבאת) שתי סגנונות של תאורה...שניהם טובים, ובהחלט אפשר (וכדאי) להשתמש בשתיהם (תלוי מה רוצים בתמונה...)
_________________ ההבדל בין הרצוי (גימטריה:306) למצוי (146) הוא כסף (160)
|
|
 |
|
 |
|